Alle barefoot schoenen winkels in Nederland

Het liefst koop ik barefoot schoenen in een winkel. Ik vind het fijn om verschillende modellen en maten te proberen en advies te krijgen.

Het nadeel is dat er nog weinig barefoot winkels in Nederland te vinden zijn. Vanuit Maastricht is Arnhem of Amsterdam een flinke reis voor een nieuw paar schoenen. Toch vind ik de reis wel de moeite waard. Ik maak er dan een uitje van en neem alle tijd om te passen. Een treinkaartje of benzine kost geld, maar meerdere keren schoenen per post bestellen en retourneren kost ook geld en tijd.

In deze blog geef ik een overzicht van winkels in Nederland waar je barefoot schoenen kunt kopen. Omdat er nog weinig aanbod is, heb ik ook een aantal winkels in Duitsland en België meegenomen voor als je in de buurt van de grens woont.

Ken jij een winkel die ook barefoot schoenen verkoopt en die niet in deze lijst staat? Neem dan contact met mij op en ik zal deze toevoegen aan het overzicht.

Barefoot winkels in Nederland

De winkels met het grootste aanbod aan barefoot schoenen liggen in Arnhem en Amsterdam/Hoorn. Daarnaast zijn er nog een aantal winkels met een klein aanbod, zoals Leguano of Fivefingers. 

Barefoot & More, Arnhem

Barefoot & More ligt aan de Kleine Oord 86 in Arnhem. Je kunt de winkel eenvoudig lopend bereiken via station Arnhem of je kunt in de buurt parkeren. Ze hebben een groot aanbod aan barefoot schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen. Tevens hebben ze ook allerlei accessoires, zoals zooltjes, teensokken en boeken. Ze verkopen o.a. Vivo Barefoot, Aylla, Xero Shoes, Vibram Fivefingers, Be Lenka, Groundies, Shamma, Koel, Freet, Merrel, Affenzahn en Barebarics. 

Via de website kun je per schoen zien of deze voorradig is in de winkel. Tevens kun je ook online bestellen. 

In het weekend kan het erg druk zijn en is het niet altijd mogelijk om uitgebreid advies te krijgen. Wil je persoonlijk advies? Ga dan bij voorkeur op een doordeweekse dag in de ochtend. 

De Trek, Amsterdam

De Trek Barefoot ligt in Amsterdam op het Haarlemmerplein 25H. Ze hebben een groot aanbod aan barefoot schoenen zoals Be Lenka, Feelmax, Groundies, Joe Nimble, Leguano, Merrel, Skinners, Vibram Fivefingers, Furoshiki, Vivobarefoot, Xeroshoes en Zaqq.

Er is tevens ook een online webshop: 5 Fingers waar je hun schoenen kunt kopen.

De Voet-Specialist, Driebergen

In Driebergen kun je terecht bij de De Voet-Specialist voor het merk Leguano en het Nederlandse sandalen merk Panta. Tevens kun je ook schoenen bestellen via de webshop. De winkel is niet elke dag geopend, dus kijk op de website voor de openingstijden.

De Trek, Hoorn

De Trek Outdoor is de andere vestiging van De Trek Barefoot, welke te vinden is op de Nieuwsteeg 55 te Hoorn. In Hoorn is er ook op sommige dagen een holistisch podoloog aanwezig voor gratis advies. Kijk op de website voor meer informatie.

Leguano schoenen Nederland, Heino

In de buurt van Zwolle ligt Heino. Hier kun je terecht voor Leguano schoenen. Deze winkel is niet vrij toegankelijk, maar je kunt er op afspraak terecht. Zo krijg je persoonlijke hulp bij het kiezen van de juiste schoenen.

Merrell schoenen, Abcoude

In Abcoude ligt een Merrell speciaalzaak met 20 jaar ervaring. Hier verkopen ze zowel conventionele schoenen als barefoot schoenen.

De winkel is 2x per week geopend en andere dagen op afspraak. Kijk op hun website voor de actuele openingstijden.

Winkels met een barefoot collectie in Nederland

Bever Sport, landelijk

Bever Sport heeft in sommige winkels een collectie Vibram Fivefingers en je kunt ze ook online bestellen.

Op hun website kun je de Fivefinger modellen bekijken en nakijken of deze in een winkel bij jou in de buurt te verkrijgen zijn. Ze zijn ook via de website te bestellen. 

Lopers Company, Maastricht

In Maastricht kun je op de Scharnerweg terecht voor hardloopschoenen. Ze verkopen hier een kleine collectie aan Fivefingers: de V-run, V-trail en de KSO. Tevens kun je ook een afspraak maken voor een loopanalyse zodat ze met je meekijken naar je enkels en loophouding.

Zuiver Geluk (Amsterdam, Zwolle en Zutphen)

De winkel Zuiver Geluk verkoopt allerlei producten voor welzijn en spiritualiteit. Daarnaast hebben ze ook een collectie Leguano schoenen. 

Zuiver Geluk is te vinden in Amsterdam, Zwolle en Zutphen

Barefoot winkels in België

Mocht je gaan winkelen voor barefoot schoenen in België dan is het handig om te weten dat “lopen” alleen wordt gebruikt voor rennen/hardlopen. Dat kan anders soms voor grappige verwarring zorgen.

Barefoot Alliance EU (Vivobarefoot Brussels)

Aan de oostkant van Brussel ligt de winkel Barefoot Alliance E.U. Ze verkopen hier een grote collectie van het merk Vivo Barefoot en Leguanos. Je vindt deze winkel op het volgende adres: Blockmansstraat 14 te Sint-Pieters-Woluwe.

Iedereen loopt, Brugge

Indien je een bezoekje brengt aan Brugge dan kun je langsgaan bij Iedereen Loopt. Dit is een grote barefootwinkel met merken zoals Avo, Aylla shoes, Barebarics, Be Lenka, Freet, Koel barefoot, Lems, Shamma sandals, Skinners, Vivo Barefoot, Vibram Fivefingers en Xero Shoes. Ze verkopen ook accessoires zoals de blackroll, correct toes en teensokken.

Barefoot winkels in Duitsland

In Duitsland heb je een ruimer aanbod aan barefoot winkels. Hierbij een aantal winkels die dichtbij de Nederlands grens liggen. 

Herzkoenigin, Mönchengladbach

De winkel Herzkoenigin (Mönchengladbach) ligt op een half uurtje rijden vanaf Roermond. Ze verkopen een uitgebreide collectie aan barefoot & barefoot friendly schoenen voor kinderen waaronder Filii, Koel, Leguano en Blifestyle, Affenzahn, Lurchi, Ricosta en Bundgaard. Bij binnenkomst trek je een lootje en wordt bij elk kind de voeten gemeten en krijg je persoonlijk advies. Houdt er rekening mee dat het in het weekend en in de vakanties druk kan zijn. 

Schuin tegenover deze winkel is er ook een winkel voor volwassenen: Go Barefuss.

Tevens is er ook een vestiging geopend in Düsseldorf (Düsseldorf Kaiserswerth, Am Kreuzberg 2 40489 Düsseldorf)

Go Barefuss, Mönchengladbach

De winkel Go Barefuss ligt schuin tegenover Herzkönigin (Mönchengladbach) op een half uurtje rijden vanaf Roermond. Ze verkopen een grote collectie aan Blifestyle en Leguano. Tevens hebben ze ook de merken: Xero shoes, Belenka, Skinner en een aantal modellen van Zaqq en Fivefingers.

Barefootshop Köln

Deze winkel in Keulen was eerst onderdeel van Groundies. Na het faillisement van Groundies is de winkel een tijdje dicht geweest, maar sinds kort zijn ze weer open met meerdere merken.  Ze verkopen voor volwassenen o.a. de volgende merken: Aylla shoes, Groundies, Belenka, Xero, Vivo barefoot, Skinners, Solerunner.

Voor kinderen hebben ze Vivo Barefoot en Groundies.

Neue Wege, Aken

Neue Wege in Aken is een gezondheidsschoenen winkel voor volwassenen. Ze verkopen ook niet-barefoot schoenen. De kleine barefoot collectie bestaat uit een aantal merken, waaronder Vivo Barefoot, Leguano en Merrel. Mocht je deze winkel willen bezoeken is het wellicht slim om vooraf even te bellen welke merken ze op dit moment in de winkel hebben, omdat ze een kleine collectie hebben (vooral voor de smalle tot normale voet).

Foto: Barefoot & More, Arnhem

Vorige
Vorige

Barefoot schoenen voor kinderen (alle merken)

Volgende
Volgende

5 tips voor goedkope barefoot schoenen